KÉSZÍTSEN SAJÁT ÖNÉLETRAJZOT
Általános 12 Mar 2024 által Monique van der Pauw Kraan

KÉSZÍTSEN SAJÁT ÖNÉLETRAJZOT

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KÖNNYEN ÖNÉLETRAJZOT? 

Amikor jelentkezik egy állásra, szokás önéletrajzot küldeni. A CV az önéletrajz rövidítése, és tulajdonképpen nem több és nem kevesebb, mint egy áttekintés a személyes adataidról, az iskolai végzettségről, tapasztalatairól, képességeiről és hobbijairól. Az önéletrajz célja az, hogy a felvételt készítő gyorsan lássa, ki vagy te, és milyen pozíció illene hozzád. De hogyan kell önéletrajzot készíteni? Elmagyarázzuk neked!


Az 1. lépés: személyes adatok

A toborzó tudni szeretné a nevet és a lakóhelyet. Egy profilképet is hozzáadhat. Győződjon meg róla, hogy ez egy professzionális fotó, amelyen jól látható az arca. Így a toborzónak jó lesz az első benyomása. Ezenkívül hasznos, ha megadja az elérhetőségeit, például az e-mail címet és a telefonszámot. A toborzó így közvetlenül felveheti Önnel a kapcsolatot. Továbbá maga döntheti el, hogy mit szeretne ide beírni, opcionális például a születési dátuma és az, hogy rendelkezik-e jogosítvánnyal.

A 2. lépés: végzettség

Mondja el pontról pontra, hogy milyen végzettséget szerzett. Írja le, hogy milyen évben kezdte el a szakmát, és hogy milyen évben szerezte meg a diplomát. Kezdje a tetején a legutóbb elvégzett képzéssel. 

3. lépés: munkatapasztalat

A munkatapasztalat rovatban sorolja fel azokat a cégeket, ahol dolgozott. Kezdje a tetején azzal a vállalattal, ahol jelenleg vagy legutóbb dolgozott, és haladjon lefelé. Röviden említse meg a feladatokat és a felelősségi körét. Így a toborzó fel tudja becsülni, hogy mit csinált a múltban.

4. lépés: képességek

Bizonyos készségeket ural? Közölje, hogy mihez ért.

5. lépés: nyelvek

Szeretnénk tudni, milyen nyelveket beszél. A Techvisie különböző nemzetiségű szakembereket foglalkoztat. Ezért hasznos, ha a holland mellett angolul és/vagy németül is meg tudja értetni magát. 

6. lépés: hobbi

Végül a toborzók számára érdekes, ha egy kicsit többet tudnak meg a jelöltről - vagyis Önről! Szeret horgászni? Szokott focizni? Vagy szenvedélye a motorsport? Szívesen megismernénk Önt közelebbről. 

AZ ÖNÉLETRAJZ MEGTERVEZÉSE

Önéletrajzát többféleképpen is megformázhatja. A legegyszerűbb a Wordben. Egyszerűen mindent egymás alá kell írni. A TAB billentyűvel biztosíthatja, hogy minden szépen egy vonalban legyen. Ezáltal minden áttekinthető marad.

 A legtöbb számítógépen van Publisher is. Ez több lehetőséget ad arra, hogy önéletrajzát vonzóvá tegye. Vannak olyan tervezőprogramok is, mint például a Canva, amelyekkel gyönyörű önéletrajzokat készíthet. Öntől függ, hogy mennyi munkát szeretne önéletrajza formázására fordítani. Egy kis szín hozzáadásával jobban kitűnhet, de óvakodjon a túlzásoktól. Az önéletrajz mindig legyen áttekinthető.

Számunkra az a fontos, hogy a fenti 1-6. lépésben leírt alapvető információkat tartalmazza. Önéletrajzát elküldheti nekünk .docx vagy .pdf formátumban a jobs@techvisie.nl címen keresztül, vagy nézze meg az állásajánlatokat, és töltse fel önéletrajzát a legjobban tetsző álláshoz!

job-image
Teljes munkaidő Ideiglenes Heemskerk 2.500 - 3.500

Helló mindenes csőszerelő! Te vagy a nyertes, akit keresünk? Új állást keresel Hollandiában (Heemskerk régióban)? Akkor olvass tovább! Teljeskörű csőszerelőként felelős vagy a csővezetékek és alkatrészek mér... Tudjon meg többet

job-image
Teljes munkaidő Állandó Deventer 2.300 - 2.400

Ön tapasztalt viz-gáz és fütés-szerelö és munkát keres? Mert akkor van egy nagyszerü állásajánlatunk az Ön számára. Hollandiában Iévö ügyfelünknél lesz a munkája. Mint víz-gáz és futés-szerelö csodálatos új építkezéseken... Tudjon meg többet

Ezen a weboldalon sütiket használunk, hogy megkönnyítsük a weboldal használatát, javítsuk a teljesítményt és a felhasználói élményt, valamint növeljük a kínálatunk relevanciáját. Kattintson az elfogadom gombra, hogy jelezze hozzájárulását az adatvédelmi nyilatkozatunkhoz.